Distinguished Gentleman’s Ride

(Page only available in Dutch)

Donatie aan DGR

Door jullie waren we in staat om een extra schenking te doen aan het project van € 295. Bedankt voor jullie steun! We hebben vandaag dat geld gedoneerd.

Donatie DGR

Een voorbeeld!

Cover Boek

[envira-gallery id=”376″]

Ghent Ride
DGR_2013_Gentleman

Zondag 25 september vindt de vierde editie van ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ plaats. Ook in Gent zijn er reeds meer dan honderd deelnemers ingeschreven. Deze rit focust zich op het inzamelen van geld om betere research te kunnen verrichten voor het behandelen van prostaatkanker.

‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ is opgericht in Sydney door Mark Hawwa. Het evenement is geïnspireerd op een foto van Don Draper – bekend van Mad Men – die met zijn beste pak poseert op zijn motor. Mark Hawwa vond dat motorritten in dit thema een perfecte manier zijn om het negatieve stereotype van mannelijke motorrijders tegen te gaan. Dit evenement zou tegelijkertijd ook de niche gemeenschap van motorrijders dichter bij elkaar brengen. De eerste rit in 2012 bracht wereldwijd meer dan 2500 motorliefhebbers samen in 64 steden. Het succes van dit evenement bracht de oprichter op het idee om er een goed doel aan te koppelen. Het succes van het evenement nam razendsnel toe. Vorig jaar waren er maar liefst 37000 deelnemers in 410 steden en dit in in 79 landen. ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ bracht in 2015 dan ook een prachtig bedrag van 2,3 miljoen dollar op.

Ook in Gent kan je terecht voor dit evenement. Initiatiefnemer voor Gent is de BMC Triumph garage in Assenede. Kijk ook zeker eens op de Facebookpagina van de DGR-rit te Gent: https://www.facebook.com/events/1218647788245404.

Het boek

Om het project nog verder te ondersteunen hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn we op het idee gekomen om een boek te maken van dit evenement. Wie zijn wij? We stellen ons graag even aan u voor. Jesse Struyvelt is een fine art fotograaf die zich voornamelijk concentreerde op portret- en modelfotografie, maar zich nu meer op documentaire en reportage focust. Guillaume Decock is een fotograaf die zich vooral toespitst op concertfotografie. Daarnaast treedt hij ook op als evenementenfotograaf voor verschillende organisaties. Hanna Struyvelt is de blogster achter ‘hannaverkent.gent’, de blog over Gent. Zij zal voor het verhaal zorgen in het boek. Het is trouwens door ons papa, Jan Struyvelt, dat we op dit idee zijn gekomen. Hij rijdt zelf met zijn Honda CB550 mee in het team van BMC Assenede.

Concreet betekent dit dat wij drieën aanwezig zullen zijn op het evenement in Gent om sfeerfoto’s te maken en enkele portretten uit te werken van de deelnemende motorrijders. Deze indrukken zullen we in één boek gieten van ongeveer 48 pagina’s dik en 21 cm op 26 cm groot. Een mooi geheel, een leuke herinnering aan het evenement in Gent én niet onbelangrijk: een duwtje in de rug voor het onderzoek naar prostaatkanker. De kostprijs van dit boek komt op ongeveer vijftien euro, afhankelijk van het aantal bestellingen. We hebben de verkoopsprijs vastgesteld op twintig euro.